EU-PROJEKT „ONLINE KAZALIŠTE ZA DJECU I MLADE“

Učenici našeg doma sudjelovali su u EU-projektu “Online kazalište za djecu i mlade”, koji je u Hrvatskoj provela Kazališna udruga MIST s partnerima Pozor! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj i Udrugom učeničkih domova RH.

U projektne aktivnosti ukupno je uključeno 64 učenika korisnika učeničkih domova u Rijeci, Virovitici, Osijeku, Zagrebu i Puli, koji su sudjelovali u online aktivnostima dramske i kazališne umjetnosti te pod vodstvom stručnjaka izradili osam online kazališnih predstava. Iz našeg doma sudjelovalo je sedam učenika: Lea Stipić, Marina Štricki, Marina Ereiz, Patricia Baroka, Jakov Viljevac, Benjamin Ronta i Luka Obad, a njihovi su online radovi objavljeni na službenim stranicama projekta. Koordinatori projekta za naš dom bili su odgajatelji Tihana Mađer Jakovac i Krešimir Novinc.

Cilj projekta bio je online aktivnostima kazališne i dramske umjetnosti razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine učenika srednjih škola i
doprinijeti njihovu socijalnom uključivanju, kao i poboljšati pristup online sadržajima kazališne i dramske umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.