72 sata bez kompromisa

U 2018. godini po peti put je organiziran veliki volonterski maraton u Hrvatskoj, a ujedinio je snage mladih iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba tijekom tri dana – od 18. do 21. listopada 2018. godine. U projektu 72 sata bez kompromisa  mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na
raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Odrađene su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Zid u dvorištu našeg Doma uljepšan je prigodnim sportskim motivima koji se mogu vidjeti na priloženim fotografijama. Ponosni smo što su se naši učenici i djelatnici beskompromisno uključili u razne aktivnosti koje su im bile dodijeljene u sklopu projekta diljem grada Osijeka i okolice. Ovim putem se zahvaljujemo našim vrijednim volonterima/slikarima i organizatorima ove hvale vrijedne akcije.