Intervju Josip Vukovac

Na svečanosti proglašavanja najboljih sportaša 2017. godine, okupilo je brojne sportaše koji su nagrađeni u različitim kategorijama. ”Sportaš 2017” ujedno je i jubilarni 60. izbor najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva u osječkoj povijesti što je iznimna tradicija kojom se rijetki gradovi u Hrvatskoj (a i šire) mogu pohvaliti. U kategoriji Trofej ”Kuna” koji se dodjeljuje mladim i perspektivnim sportašima grada Osijeka nagrađeno je sedam sportaša među kojima je učenik doma, Josip Vukovac. Josip je svoju ljubav prema sportu započeo s pet godina u Vinkovcima, a ona traje još i danas. U razgovoru s Josipom saznali smo neke zanimljive stvari iz njegova života.

Intervju

Predstavi se u nekoliko rečenica!
Josip Vukovac, rođen 6.6.2002. godine u  Vinkovcima. Živim u Privlaci, mjestu pored Vinkovaca s roditeljima, starijim bratom i mlađom sestrom. Kao mali počeo sam se  baviti sportom. Idem u prvi razred Medicinske škole Osijek.
Veliko nasljeđe od roditelja.
Josip je rekao kako je zanimanje za sport naslijedio od roditelja. Majka je trenirala  rukomet, a otac je trebao gimnastiku, ali se odlučio za policijsku akademiju. Stariji brat je u atletici, dok je mlađa sestra pokazala zanimanje za borilačke sportove. 
Postoji li povezanost Medicinske škole koju si upisao i gimnastike?
Upisao sam Medicinsku školu jer nisam htio gimnaziju, a jedan od razloga koji je  presudio je taj što želim upisati poslije srednje KIF, smjer trenera i smatram  Medicinsku školu kao dobru podlogu.

Kada si započeo karijeru?
Gimnastikom sam se počeo baviti s pet godina u Vinkovcima. U tom periodu do 2015. trenirao sam na svim spravama.
Jesi li zadovoljan svojim uspjehom?
Jesam. Prije dvije godine sam prešao u GD Osijek Žito, gdje imamo treninge svaki  dan po dva sata. Postigao sam dosta uspjeha od kada sam prešao u Osijek.
Na kojoj sada spravi radiš/treniraš?
Od upisa u Osijek shvatio sam kako je disciplina konj sa hvataljkama to što želim i  volim.
Kako si ti, među ostalima, dobio nagradu za NAJsportaša godine?
Nagradu za perspektivnog sportaša OBŽ-a dobio sam 26. siječnja 2018. u HNK-u u Osijeku na temelju postignutih uspjeha tokom godine. Do sada sam se natjecao  na međunarodnom natjecanju u Mariboru i Novom Sadu i postigao velike uspjehe te na državnim prvenstvima Hrvatske.