Komunikacijske vještine

NAŠE ODGAJATELJICE KAO PREDAVAČICE

NA DRŽAVNOM STRUČNOM SKUPU ZA GLAZBENE I PLESNE PEDAGOGE!

Od 24. 4. 2019. do 26. 4. 2019. održao se u Hotelu „Osijek“ trodnevni državni stručni skup pod nazivom Glazbeni i plesni pedagozi u izazovima svakodnevnog odgojno-obrazovnog procesa.

Stručni skup bio je namijenjen učiteljima i nastavnicima glazbenih i plesnih škola Republike Hrvatske. Oko 150 sudionika je kroz tri dana razvijalo kompetencije iz područja prevencije stresa, muzikoterapije, terapije pokretom i plesom, prevencije gubitka glasa kao profesionalne bolesti
učitelja i nastavnika te se informiralo o ulozi kralježnice kod umjetničkih pedagoga.

Upoznali su se sbaroknom suitom kao glazbenom formom, praktično upoznali menuet kao plesnu formu te razmijenili stručne stavove i iskustva s drugim sudionicima.

Naše odgajateljice Božica Krajnović, prof. i Maja Boček, prof. su u suradnji s višom savjetnicom za stručne suradnike pedagoge u srednjim školama i odgajatelje u učeničkim domovima, Miljenkom Galić, dipl. ped., održale interaktivno predavanje na temu Komunikacijske vještine za socijalne i profesionalne kompetencije nastavnika. Sudionici su imali prilike postavljati pitanja, razmijeniti iskustva na zadanu temu te raspraviti o raznim slučajevima i situacijama s kojima se mogu susresti u svom profesionalnom radu.