VALENTINOVO U DVA DOMA!

Nakon nekoliko godina zatvorenih vrata Doma za starije i nemoćne osobe Osijek zbog pandemije, učenici Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“ Osijek su izveli nekoliko skladbi povodom Valentinova (14. veljače 2023. godine) kako bi se dva doma povezala kroz ljubav prema glazbi, pjesmi i druženju „domaca“.

Ravnateljica Nataša Šimić je u svom pozdravnom govoru navela da se naša dva doma čine različita, ali dijele i neke sličnosti: u njima se objeduje, spava, druži i živi. Naši učenici kao i štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, vole provoditi svoje vrijeme u zajedničkim prostorijama Doma i sudjelovati u raznim aktivnostima poput: Fišijade, Kestenijade, Palačinkijade i Domijade.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Osijek Vjekoslav Ćurić izjavio je da ovakvi susreti za njihove korisnike znače puno, a glazbeno poslijepodne na Valentinovo je lijepa suradnja s lokalnom zajednicom.

Repertoar ljubavnih pjesama pripremile su i uvježbale s talentiranim glazbenicima pedagoginja MajaBoček i odgajateljica Božica Krajnović. Nakon nastupa korisnici Doma i učenici su se poslužili slasticama koje su pripremile vrijedne ruke naših kuharica.