ZNANJEM I SPORTOM PROTIV DIJABETESA

Učenički dom „Hrvatskoga radiše“ Osijek povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti i u sklopu zdravstveno – preventivnog programa svake godine u svojim prostorijama organizira aktivnosti s naglaskom na edukaciju i prevenciju komplikacija šećerne bolesti.

Učenici Doma koji pohađaju Medicinsku školu Osijek proveli su antropometrijska mjerenja, mjerenje krvnoga tlaka i glukoze u krvi među gostima, učenicima i djelatnicima domova iz istočne regije (Osijek, Pakrac, Vukovar i Požega). Na temelju dobivenih rezultata računali su indeks tjelesne mase.

Uslijedilo je kratko predavanje prvostupnice sestrinstva Ane Stevanović o Diabetesu mellitusu. Svoje iskustvo o životu s dijabetesom u svrhu ranog otkrivanja i prepoznavanja prvih simptoma šećerne bolesti podijelili su ravnateljica Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“ Osijek, Nataša Šimić, prof. te odgajatelj Damir Marković, prof.

Učenički timovi branili su boje svojih domova u Kahoot kvizu (online kviz znanja) na temelju poslušanog predavanja i vlastitog znanja o šećernoj bolesti. Pobjednički tim iz Učeničkog doma Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ Osijek osvojio je prvo mjesto i knjige „Prirodna i zdrava prehrana“.

Zajednički trening održan je u novom sportsko – rekreacijskom objektu
„Sokol centar“ pod stručnim vodstvom trenerice Tihane Lujev u suradnji s našim učenikom i atletičarem Josipom Vukovcem.